Inspectie / Analyse

Als eigenaar en gebruiker van een machine is het voor u belangrijk om te weten wat de technische staat van de machine is. Dit om verrassingen en onnodige onkosten te voorkomen en de bedrijfszekerheid te waarborgen. Om de staat van een tandwielkast goed te kunnen beoordelen biedt BGS haar opdrachtgevers onder andere de onderstaande diensten aan

  • Videoscopie 
    Is het met behulp van een op afstand bestuurbare camera controleren, bekijken en beoordelen van lagers en tandvlakken. Groot voordeel van deze techniek is het feit dat dit kan zonder de tandwielkast volledig te demonteren.
  • Trillingsanalyse
    Door middel van het meten van de trillingen kan bepaald worden in hoeverre een lager nog in goede staat is.
  • Olie analyse
    Een oliemonster zal in het laboratorium worden geanalyseerd. Op basis van de staat van de olie is vervolgens een goede inschatting te maken van de staat van de tandwielkast. Zo kunnen bepaalde vervuilingen wijzen op slijtage of schade en kunnen andere stoffen zoals vocht resulteren in het advies om de olie te vervangen. Dit alles uiteraard om de werking en levensduur van de tandwielkast te waarborgen. Gezien de complexiteit van deze materie is het van groot belang om op voorhand en per situatie apart te beoordelen welke opties voor u de beste oplossing zijn.

Hebt u een specifieke vraag aangaande inspecties of analyses, neemt u dan vrijblijvend contact op met BGS.

BGS Barneveld
Realisatie webleads